Euphorbia fulgens Last update: 01/01/2006 Pure passie uit Mexico
De teelt
In april beginnen we met het vermeerderen van het plantmateriaal. Al het plantmateriaal wordt door ons zelf vermeerderd. Daarnaast leveren we plantmateriaal aan diverse kwekers van Euphorbia fulgens.

Vanaf Mei tot Augustus wordt de teelt in de grond geplant. Begin Oktober starten wij met de oogst.  


Kwaliteit
Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit en houdbaarheid. Dit doen wij door te werken met ervaren medewerkers. Al onze bloemen worden na het oogsten dichtgebrand door de stelen 15 sec. in een pan water van 90 graden te zetten. Daarna staan alle bloemen tenminste 3 uur op speciaal voorbehandelingsmiddel voordat ze het bedrijf verlaten voor de verkoop.Milieu
Door de melksappen beschermt de plant zichzelf tegen dierlijke parasieten. Daarnaast hoeven we nauwelijks tegen schimmels te bestrijden, waardoor we de bloem vrijwel vrij van gewasbeschermingsmiddelen kunnen telen. 

Om het gewas in de winter te verwarmen maken wij gebruik van restwarmte van de nabijgelegen elektriciteit centrale. Door op deze manier te telen kunnen wij met een minimale milieubelasting een hoogwaardig kwaliteitsproduct produceren. 


Het koken van de bloemen
Het voorbehandelen
default.htm
Informatie
Teelt
assortiment
Plantmateriaal
kom_in_de_kas
Contact